poke bowl

Poké Bowl recept

Poké bowl: colorful, healthy & delicious

Mensen die mij kennen, weten dat ik dol ben op sushi! Ik zou het wekelijks kunnen eten. Houd je ook zo van sushi maar zoek je een leuke afwisseling? Probeer dan eens de poké bowl. Poké is een traditioneel Hawaiiaanse gerecht dat bestaat uit gemarineerde rauwe vis (origineel met tonijn) dat in blokjes gesneden is. Letterlijk vertaald betekent poké ‘in stukken snijden’. Het verwijst naar de bereidingswijze van de vis. 

Tegenwoordig zijn er genoeg hotspots waar je terecht kunt voor een poké bowl. Mijn favoriete tentjes in Rotterdam zijn Poké Bowl Rotterdam en Poké Box. Wanneer je buiten de deur een poké bowl bestelt, komt deze vaak in een kommetje sushirijst met daarbovenop gemarineerde blokjes vis en allerlei kleurrijke groenten zoals edamame, zeewier, mais, mango. Wist je dat je ook thuis eenvoudig de poké bowl zelf kunt maken met jouw favoriete toppings? Benieuwd hoe? Hieronder het recept hoe ik het liefst mijn poké bowl maak.

poké bowl recept

Ingrediënten voor 2 poké bowls

 • 150 gram (sushi)rijst
 • 250 gram verse zalm (of tonijn) in blokjes gesneden
 • 1 el sojasaus
 • 1/2 tl sesamolie
 • sesamzaadjes
 • 1 á 1 1/2 eetlepels rijstazijn 
 • 1/2 tl suiker 
 • snufje zout
 • toppings: avocado, zeewiersalade, (gepelde) edamame boontjes, mango, mais
 • evt. toppings: komkommer, furikake, masago etc. 

Bereidingswijze

 1. Kook de (sushi)rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Wanneer de rijst gaar is, voeg je rijstazijn, suiker en zout toe.
 3. Snijd de zalm in kleine blokjes en doe deze apart in een schaaltje. Maak een marinade van sojasaus, sesamolie en sesamzaadjes en meng de zalm met de marinade. Zet dit even afgedekt weg in de koelkast zodat de marinade goed kan intrekken.
 4. Snijd de avocado, mango in kleine blokjes.
 5. Laat de mais (uit blik) goed uitlekken in een vergiet.
 6. Vul je kommen met rijst, de gemarineerde zalm, avocado, mango, zeewiersalade, mais en edamame.
 7. Heb je wat marinade over? Schenk deze over je poké bowl. Strooi als laatst wat sesamzaadjes over de poké bowls en klaar! 

Enjoy!

poké bowl recept

0 comments on “Poké Bowl recept

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.