Wai-O-Tapu

Nieuw-Zeeland | Deel 2

Yes! Het heeft even geduurd, maar eindelijk is hier deel 2 over Nieuw-Zeeland. Eerder in deel 1 schreef ik over het Zuidereiland, deel 2 gaat over het Noordereiland. In Nieuw-Zeeland wonen er bijna 5 miljoen mensen, waarvan ongeveer 75% van de totale bevolking op het Noordereiland woont. Het Noordereiland staat vooral bekend om haar bijzondere natuur, mooie landschappen en de Maori cultuur. Maori’s zijn de inheemse bewoners van Nieuw-Zeeland. Je ziet de Maori-cultuur vooral terug in het Noordereiland in o.a. taal, plaatsnamen, zang en dans. Wij reisden in het Noordereiland naar Auckland, Rotorua en Coromandel. Hieronder lees je er meer over. Enjoy!

Auckland

auckland mount eden
auckland mount eden
auckland mount eden

Rechtstreeks vanuit Queenstown vlogen wij naar Auckland. Auckland was onze thuisbasis op het Noordereiland. Auckland is dan wellicht niet de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, maar het is wel de grootste stad van het land. Het is een levendige, multiculturele stad waar veel te zien en te doen valt. 

Wanneer je in Auckland wilt genieten van een mooi uitzicht over de stad, dan moet je zeker Mount Eden bezoeken. Mount Eden is met zijn 196 meter de hoogste (slapende) vulkaan van Auckland. Vanaf de top heb je een mooi uitkijkpunt over de skyline van de stad.

Aan de overkant van het water van Auckland centrum ligt Devonport. Dit is een leuke wijk dat zeker een bezoekje waard is. Hier kun je heerlijk even tot rust komen aan het water en genieten van het uitzicht. In Devonport vind je verder veel winkels, restaurants en cafés. Mijn favoriete wijk in Auckland is Britomart. Dit gebied zit vol met leuke boetiekjes, hippe restaurants en koffiespots. Auckland heeft op culinair gebied ook veel te bieden. Hierover meer in een ander post!

Rotorua

Wai-O-Tapu
Wai-O-Tapu
Wai-O-Tapu

Rotorua, één van de mooiste steden in Nieuw-Zeeland, maar ook een stad dat stinkt naar rotte eieren door de zwavellucht. Rotorua is één van de meest thermische gebieden in Nieuw-Zeeland met zijn stomende warmwaterbronnen en exploderende modderpoelen. Rotorua is ongeveer 3 uur rijden vanuit Auckland. In de buurt van Rotorua ligt Wai-O-Tapu, dat ook wel Thermal Wonderland wordt genoemd. Wai-O-Tapu is een park met kleurrijke kraters, zwavelgrotten en kokende modderpoelen. In Wai-O-Tapu kun je een wandeling doen langs alle highlights in het Thermal Wonderland. Zeker bezoeken wanneer je op het Noordereiland bent!

Coromandel Peninsula

De Coromandel Peninsula is een prachtig schiereiland op het Noordereiland. Dit gebied is omringd met mooie baaien, pittoreske plekken en witte zandstranden. Eén van de hoogtepunten van Coromandel is Hot Water Beach aan de oostkust. Dit toerische plek is een strand waar warmwaterbronnen in het zand omhoog borrelen. Tijdens eb kun je jouw eigen kuil graven om je eigen natuurlijke spa te creëren. Vergeet dus niet je eigen schep mee te nemen ;). 

Een ander highlight in Coromandel is de Cathedral Cove. Cathedral Cove is een rotspartij met een natuurlijke rotsboog die ontstaan is door de golven. Je bereikt de grot per boot of te voet. Te voet duurt het ongeveer een half uurtje vanaf de parkeerplaats aan de Grange Rd South. Je kunt deze grot alleen bezoeken tijdens eb.

cathedral cove

Nieuw-Zeeland is ongetwijfeld één van de mooiste landen die ik heb bezocht. Ik zou zeker nog een keer terug willen gaan naar Nieuw-Zeeland voor een roadtrip van het Zuiden naar het Noorden. 

Andere posten over Nieuw-Zeeland:

0 comments on “Nieuw-Zeeland | Deel 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.