milford sound

Nieuw-Zeeland | Deel 1

Kia Ora! Nieuw-Zeeland, zeker één van de mooiste landen die ik ooit heb bezocht. De natuur, de uitkijkpunten, de mensen en niet te vergeten, het eten! Gedurende deze trip heb ik geleerd dat ik echt iemand ben die van de natuur houd. Hiken door de mooiste wandelpaden in Nieuw-Zeeland, roadtrippen langs mooie landschappen en wandelen langs azuurblauwe meren, it’s just made for me. Aangezien ik veel te delen heb met jullie, heb ik de Nieuw-Zeeland blogposten opgedeeld in twee delen, deel 1 over het Zuidereiland en deel 2 over het Noordereiland. Enjoy!

Queenstown

Na een vlucht van meer dan 23 uur met een tussenstop in Hong Kong voor een dag en een overstap in Sydney, kwamen wij eindelijk aan op onze eerste bestemming: Queenstown. Ondanks dat wij redelijk kapot waren van onze lange reis, waren we excited om te zien wat Queenstown ons te bieden heeft. Skyline Gondola is de kabelbaan die je binnen een paar minuten naar Bob’s Peak brengt. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over Queenstown, Lake Wakatipu en The Remarkables. Voor mensen die van adrenaline houden is er de Skyline Luge. Dit is een rodelbaan van 800 meter waarbij je razendsnel naar beneden kan gaan met een waanzinnig uitzicht. Zeker een aanrader!

Queenstown is dé stad voor mensen die van actie en extreme sporten houden. Zo kun je er bijvoorbeeld bungyjumpen, paragliden, skydiven en mountainbiken. In de winter zijn er in de omgeving van Queenstown voldoende mogelijkheden om te skiën en snowboarden.

Eén van mijn favoriete bezigheden in Queenstown was hardlopen in the early morning, langs het water omgeven door bergen.

skyline gondola Queenstown
skyline gondola Queenstown
Skydiving

Skydiven stond al een lange tijd op mijn lijstje. Toen we besloten hadden om naar Nieuw-Zeeland te gaan, was het voor mij een makkelijke keuze om te gaan skydiven in Nieuw-Zeeland. Springen uit een vliegtuig waarbij je wordt omgeven door prachtige landschappen. Yes! Je kunt in Nieuw-Zeeland praktisch overal wel skydiven, zowel op het Noordereiland in Taupo of Auckland als op het Zuidereiland in Queenstown of Wanaka. Ik koos om te gaan springen in Queenstown, aangezien we daar verbleven. Een aparte blogpost over mijn jump volgt nog! 

Wanaka

De stad Wanaka ligt op ongeveer een uur rijden van Queenstown vandaan. De stad ligt aan het schitterende blauwe Wanaka meer en wordt omgeven door prachtig natuur. Onderweg met de auto naar Wanaka, kom je langs verschillende viewpoints waar je even kunt stoppen en de uitzicht bewonderen. Wij stapten een stuk of 5 keer uit de auto om foto’s te maken haha. Het is ook te mooi om door te rijden!

Wij bezochten in Wanaka de Wanaka Lavender Farm. De lavendelvelden zijn in overvloed en de tuinen worden goed onderhouden. Je kunt zeker een uur spenderen op deze prachtige plek. Naast de lavendelvelden, bevindt zich ook een boerderij met onder andere alpaca’s. In de zomer is de entree prijziger ($5) dan in de winter ($2), omdat in de winter de nodige lavendelplanten al gesnoeid zijn. Zeker een bezoekje waard wanneer je in Wanaka bent.

Na de lavendel farm bezochten wij de iconische Instafamous Wanaka tree. De boom stelt eerlijk gezegd vrij weinig voor. It’s just a tree, maar het is wel een fotogenieke boom met de bergen op de achtergrond. Vooral tegen zonsondergang vind je veel toeristen/fotografen hier.

Wanaka
Wanaka lavender farm
waanka lavender farm
that waanka tree
Glenorchy

Glenorchy is een plaats op het Zuidereiland aan de kop van het Wakatipumeer. Glenorchy ligt op slechts 45 minuten rijden van Queenstown. De route van Queenstown naar Glenorchy wordt door velen gezien als één van de mooiste wegen in Nieuw-Zeeland. Ik kan je zeggen, het is erg indrukwekkend, vooral omdat je rijdt langs het azuurblauwe water van Lake Wakatipu met een uitzicht op de bergen. In Glenorchy vind je verschillende walking tracks, waar onder andere scenes uit Lord of the Rings zijn gefilmd. Als je niet van het hiken/wandelen bent, dan is er verder niet superveel te doen in Glenorchy. Wij hadden jammer genoeg niet genoeg tijd om te gaan hiken, aangezien we die dag vlogen naar het Noordereiland. 

Glenorchy
Milford Sound

Last but definitely not least, een must visit wanneer je in Nieuw-Zeeland bent is Milford Sound. De Milford Sound is een fjord van maar liefst zestien kilometer lang en behoort tot het Fiordland National Park. Bijzonder aan de Milford Sound zijn de hoge en steile rotsen rondom de fjord met als hoogste berg de Miltre Peak (1692m). 

Milford Sound is mooi, maar de weg er naar toe is nog veel mooier! Wij deden een bustrip met Milford Sound Select vanuit Queenstown. Van Queenstown naar Milford Sound is het ongeveer 3,5u met de bus. Onderweg kom je langs het dorp Te Anau. Het is belangrijk om vanaf Te Anau naar Milford Sound wakker te blijven, want deze road is naar mijn mening één van de mooiste routes die ik heb gezien in Nieuw-Zeeland. Er zijn verschillende spots waar je gewoon even moet stoppen voor een foto, waaronder Mirror Lakes, Eglinton Valley en Monkey Creek. Aanrader! Without a doubt. 

milford sound
milford sound
milford sound

Stay tuned voor deel 2 van Nieuw-Zeeland!

1 comment on “Nieuw-Zeeland | Deel 1

  1. Pingback: Nieuw-Zeeland | Deel 2 - Elisa Tjan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.