valencia

Valencia Tips

Valencia is een stad vol cultuur, zon en prachtige moderne architectuur. In het oude centrum van Valencia vind je onder andere de kathedraal van Valencia en de Mercado Central, de overdekte markt. De Ciudad de las Artes y las Ciencas (de Stad van de Kunst en de Wetenschap) bezoeken is een must wanneer je in Valencia bent. De Stad van de Kunst en de Wetenschap is ontworpen door Santiago Calatrava, een wereldberoemde Spaanse architect en bestaat uit zes gebouwen. De bouw begon in 1989 en heeft twee decennia geduurd. Ondanks de korte historie is de Ciudad de las Artes y las Ciencas een icoon van Valencia geworden.

Valencia is weliswaar kleiner dan Madrid en Barcelona, maar de historische stad heeft zijn eigen charme en cultuur. Wij waren er slechts drie volle dagen. Toch hebben wij leuke ontbijttentjes en restaurants kunnen ontdekken. Hieronder zijn een aantal tips die zeker waard zijn om te checken wanneer je in Valencia bent.

Café ArtySana

Café Artysana is een gezellige ontbijt/lunchtent in de hippe wijk Ruzafa. Bij Café Artysana ligt de focus op gezond eten en locale ingrediënten. Op de kaart staan sandwiches, salades, verse sappen, smoothies en zelfgemaakte cakes. Als je hier bent, neem dan vooral het brunch menu. Voor slechts 9 euro krijg je een yoghurt, toast, koffie, sapje en een taartje/cake die je allemaal zelf kunt kiezen van de menukaart. Tevens één van de weinige plekken in Valencia waar je een flat white kunt krijgen voor 1,50 euro!

Cafe Artysana
Cafe Artysana

Dulce de Leche Boutique Ruzafa

Dulce de Leche is een leuke, gezellige plek voor ontbijt of lunch. Ook deze tentje ligt in de wijk Ruzafa. Je bestelt je eten en koffie aan de counter en vervolgens wordt het naar je tafel gebracht. De counter ligt vol met heerlijke taartjes, bagels, sandwiches, pies en cakes. Al het lekkers op de counter heeft ervoor gezorgd dat we veel te veel hadden besteld haha! Wees bereid om in een lange rij te staan. Deze plek is namelijk populair onder zowel toeristen als locals. It’s worth it though!

Dulce de Leche Valencia

Bluebell Coffee Co.

Ben je op zoek naar een échte koffietent in Valencia? Ga dan naar Bluebell Coffee. Bluebell Coffee bevindt zich vlakbij Dulce de Leche. Hier serveren ze naast heerlijke koffie ook ontbijt, brunch of lunch. De kaart is weliswaar klein en wisselt op zijn tijd. Wij hadden de wafel met truffel champignons, ham en gepocheerde ei, en de toast met avocadomousse, bacon en ei. Erg lekker! Bluebell Coffee is niet groot, maar ze hebben nog een binnentuin waar je kunt zitten. Ideaal voor een warme, zonnige dag.

bluebell coffee valencia
bluebell coffee valencia

La Riuá

Je kunt niet in Valencia zijn geweest zonder paella te hebben gegeten. De paella komt namelijk van oorsprong uit Valencia. Paella is een gerecht dat ook door de Valencianen zelf graag gegeten wordt. Wij gingen voor de paella naar La Riuá. De traditionele Paella Valenciana bevat ingrediënten zoals kip, konijn en soms slakken. Aangezien ik geen grote fan ben van konijn, namen we de Paella de Langosta met langoustines, mosselen en inktvis. Dit was één van de lekkerste paella die ik heb gegeten.

La Riua Valencia

Restaurante Taberna Jamon Jamon

Laatste hotspot op de lijst is Taberna Jamon Jamon. Dit is een betaalbaar restaurant waar je heerlijke moderne tapasgerechten kunt eten. Als je niet weet wat je moet kiezen, dan raad ik je aan om de tasting menu te nemen. Voor 22 euro krijg je onder andere een Spaans hamplankje, croquettes, patatas bravas, Iberian pork cheek en dessert. Elk gerecht was lekker. De patatas bravas was zo lekker, dat wij een tweede portie bestelden! Voor deze restaurant is reserveren wel aan te raden.

Taberna jamon jamon

0 comments on “Valencia Tips

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.