Lysefjord, Noorwegen

Van de gletsjers, fjorden, rivieren tot aan de bergen en het noorderlicht, Noorwegen is een land dat bekend staat om zijn prachtige natuur. Noorwegen stond al een tijdje op mijn bucket list, maar afgelopen zomer was het zover! Voor een weekend was ik in Stavanger om de Lysefjord te zien en de 604 meter hoge Preikestolen te beklimmen. 

Met Rødne Fjord Cruise deed ik een 3 uur durende boottocht door de Lysefjord die vertrekt vanuit de haven van Stavanger. De Lysefjord is een 42 km lange fjord met een diepte tot 500 meter. De Lysefjord kenmerkt zich door de bergen die hoog boven de fjord uitsteken. Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht over de rivieren, bergen en watervallen. Erg indrukwekkend! Eén van de meest bekende uitkijkpunten op de Lysefjord, is de Preikestolen. Dit is een rotsformatie die ruim 600 meter boven de Lysefjord uitsteekt. Deze hike duurt vanaf de Preikestolen Fjellstue (Preikestolen Mountain Lodge) ongeveer 1,5 tot 2 uur. Jammer genoeg was het regenachtig en mistig toen ik de Preikestolen ging beklimmen. Eenmaal boven, was het zicht beperkt. Al met al was de hike zelf wel een mooie ervaring!

tripadvisor flickr americanexpress bandcamp basecamp behance bigcartel bitbucket blogger codepen compropago digg dribbble dropbox ello etsy eventbrite evernote facebook feedly github gitlab goodreads googleplus instagram kickstarter lastfm line linkedin mailchimp mastercard medium meetup messenger mixcloud paypal periscope pinterest quora reddit rss runkeeper shopify signal sinaweibo skype slack snapchat soundcloud sourceforge spotify stackoverflow stripe stumbleupon trello tumblr twitch twitter uber vimeo vine visa vsco wechat whatsapp wheniwork wordpress xero xing yelp youtube zerply zillow px aboutme airbnb amazon pencil envelope bubble magnifier cross menu arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right envelope-o caret-down caret-up caret-left caret-right