ibiza-stad

Ibiza Tips

Alweer een maand geleden eindigde ik mijn zomerreizen in Ibiza, het Spaanse eiland in de Middellandse Zee. Ibiza maakt samen met drie andere eilanden (Mallorca, Menorca en Formentera) deel uit van de eilandengroep Balearen. Ibiza wordt gezien als een feesteiland. Niet zo gek ook aangezien het eiland vol zit met clubs, discotheken en feesten. Wat veel mensen niet weten is dat Ibiza ook zeer geschikt is voor wanneer je op zoek bent naar een rustige vakantie. In Ibiza vind je namelijk prachtige stranden, leuke en gezellige dorpjes en kleine baaien. Heb je binnenkort een trip gepland naar Ibiza? Ik deel hieronder mijn 6 tips. Enjoy!

1. Huur een auto

De beste manier om Ibiza te verkennen is met de auto. Het openbaar vervoer is niet voldoende om het eiland te verkennen. Daarnaast kom je lang niet op alle plekken met de bus, aangezien deze vaak alleen op de populaire locaties op het eiland stoppen. Wanneer je de afgelegen stranden of restaurants in Ibiza wilt verkennen, dan raad ik je zeker om een auto te huren. Het eiland heeft slechts een oppervlakte van 571 km² en is van noord naar zuid 41 kilometer lang. Het duurt dus maximaal een uur om van de ene kant van het eiland naar de andere kant te gaan. Verder is auto rijden in Ibiza niet moeilijk. De wegen zijn zeer toegankelijk. Wij huurden een auto via Sunnycars (zeker aan te raden!).

sunnycars
carpark

2. Es Vedra

Een bezoek aan de uitkijkpunt op de rots Es Vedra mag zeker niet ontbreken wanneer je in Ibiza bent. Es Vedra is een klein rotsachtig onbewoond eiland aan de zuidwestelijke kust van Ibiza. Het ligt ongeveer 2 kilometer van Ibiza vandaan. Op verschillende plekken in Ibiza heb je een adembenemend uitzicht op de rots. Eén van deze plekken is Mirador de l’Illa d’Es Vedra. Vanaf de parkeerplaats (tussen de struiken en bomen) loop je binnen tien minuten naar de uitkijkpunt waar je kunt genieten van het uitzicht.

es vedra
es vedra

3. Cala d’Hort

Cala d’Hort is een baai gelegen in het zuid-westen van Ibiza. Het kleine strand heeft een prachtig uitzicht op Es Vedra. Cala d’Hort is een mooi plek om de zonsondergang te bekijken. Aan het strand liggen twee restaurants, Cala d’Hort en El Carmen. Wij gingen naar het laatste, waar je heerlijke visgerechten en paella kunt eten met een mooi uitzicht over de Middellandse zee. Dichtbij het strand parkeren kan lastig zijn. Veel auto’s staan namelijk geparkeerd langs de kant van de weg. Even verder de heuvel op zijn er wel parkeergelegenheden.

Cala d'Hort
Cala d'Hort
Cala d'Hort

4. Santa Eulalia 

Santa Eulalia is een wijk in het noorden van Ibiza die bekend staat als het gastronomische en culturele centrum van het eiland. In Santa Eulalia vind je veel leuke restaurants, boetiekjes, stranden, natuur en de hippiemarkt Punta Arabi. Het uitgaansleven vind je nauwelijks in Santa Eulalia. Deze regio is wat rustiger vergeleken met andere plaatsen zoals Ibiza-Stad. Aangezien wij naar Ibiza kwamen om de rust op te zoeken, verbleven wij in Santa Eulalia. Twee leuke eettentjes in Santa Eulalia die ik kan aanraden zijn Blue Fish en Restaurante Estel. Na het eten kun je lekker wandelen aan de boulevard en genieten van de zonsondergang.

santa eulalia
santa eulalia
santa eulalia

5. Aubergine Ibiza

Aubergine Ibiza is een restaurant waar je gezond en vers kunt eten. Het slogan van Aubergine Ibiza is ‘from farm to table’. Hier wordt voornamelijk gebruik gemaakt van lokale en biologische producten uit de tuin. Dit restaurant is gelegen op de weg van Santa Gertrudis richting San Miguel. Het restaurant is omringd door citroenbomen, moestuintjes en tomatenplanten. De aubergine lasagna en de falafel kan ik zeker aanbevelen.

6. Ibiza-stad

Wat zeker niet mag ontbreken aan je stedentrip naar Ibiza is de Ibiza-stad. Ibiza-stad (ook wel bekend als Eivissa) is de grootste stad op het eiland Ibiza. Sinds 1999 staat Ibiza-stad op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Vanuit de Dalt Villa, het historische centrum van Ibiza-stad, heb je prachtige uitzichten op het eiland en de haven van Ibiza. De binnenstad ligt namelijk hoger dan de rest van de stad. In Ibiza-stad kun je genieten van de kunst en cultuur, gezellige wijkjes en restaurants.

Onmisbaar in Ibiza is tapas eten! Twee tapasrestaurants die ik kan aanbevelen is Can Terra en El Bistro. Bij Can Terra kun je terecht voor zowel ontbijt, lunch als diner. In dit restaurant serveren ze naast tapas ook pinxtos (kleine broodjes belegd met verschillende heerlijke ingrediënten). De pinxtos kosten €1,65 p/s. De pinxtos kun je zelf pakken aan de bar. Het is ook mogelijk om van de kaart te bestellen. Wij namen verder nog de gegrilde gamba’s en de iberico pork. Erg lekker!

el bistro ibiza
can terra ibiza

0 comments on “Ibiza Tips

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.