tower bridge

Weekend in Londen

Vorige week was ik in Londen om de verjaardag van een vriendin te vieren. Eenmaal aangekomen op Schiphol en door de douane heen, bleek dat onze vlucht van 10:35 naar Londen City geannuleerd is. De eerstvolgende vlucht naar Londen City was om 18:20(!). Het lijkt wel alsof er altijd iets is wanneer ik naar Londen ga (zie post van mijn vorige trip naar Londen, waarbij mijn vlucht geannuleerd werd. Anyways, na 8 uur lang ons te hebben vermaakt op Schiphol, kwamen wij uiteindelijk aan in Londen.

Londen is een geweldige stad voor een stedentripje. Er valt zoveel te zien, te beleven en te eten. In bijna elk straathoek in Londen vind je wel een leuk tentje waar je lekker kunt eten of drinken. In deze post deel ik de hotspots die mij het meest zijn bijgebleven.
 

Granger & Co.

Granger and Co. stond op mijn to-go lijst. Het is een ontbijt/brunch spot geopend door de Australische restauranteigenaar en auteur Bill Granger, ook wel bekend van Bill’s food op 24kitchen ;). Granger & Co. heeft vier vestigingen in Londen; in Chelsea, Clerkenwell, King’s Cross en in Notting Hill. Wij gingen naar de vestiging in Clerkenwell. Bij Granger & Co. kun je terecht voor klassieke ontbijtgerechten met een moderne twist. Ik nam de Fresh Aussie, deze bestond uit gerookte zalm, gepocheerde eitjes, greens, furikake, avocado en cherrytomaatjes. Het eten was vers, gezond en lekker! Vooral de warmgerookte zalm vond ik lekker. Wel jammer dat mijn gepocheerde eitjes niet goed bereid waren. Ik houd van een zachtgekookt eitje, maar deze waren way too runny. Mijn tafelgenootje nam de Ricotta pancakes met banaan en honeycomb boter. Ook deze smaakte erg lekker. Ik zie mijzelf hier wel vaker terugkomen om hun andere gerechten op de kaart te proberen!

The Ivy City Garden

Een ander ontbijt/lunchtentje dat ik aanraad is The Ivy City Garden. Dit restaurant ligt in de historische Bishopsgate Gardens, één van de weinige tuinen in Londen. De gerechten die op de kaart staan hebben een mix van traditioneel Brits en Frans, zoals steak tartare, eggs benedict en shepherds pie. Wij hadden niet super honger, dus kozen voor de eggs benedict met ham om te delen. Verder namen wij ook wat olijven en truffle arancini. Wij hadden niet gedacht dat de porties zo groot zouden zijn haha! Dus uiteindelijk toch veel te veel gegeten.

the ivy city garden
 

Darwin, Sky Garden

In het midden van het centrum van Londen vind je de Sky Garden. Dit is een binnentuin op de 37e verdieping met uitzicht op o.a. de Shard, Tower Bridge, St. Paul’s Cathedral en de Millennium Bridge. Ik was er al eens eerder geweest tijdens kerst. Dit keer regende het jammer genoeg waardoor we minder zicht hadden. Anyways, we gingen ontbijten bij Darwin, deze bevindt zich in het midden van de Sky Garden. Hier kun je dus lekker genieten van een goed ontbijt met uitzicht (dit keer alleen wat minder zicht, maar wel een lekker ontbijtje).

Smith’s, Wapping

Op de prachtige locatie in de wijk Wapping zit het restaurant Smiths of Wapping. Smith’s is een chiq visrestaurant waar je een mooi uitzicht hebt over de Thames rivier en de Tower Bridge. Fine dining, kwaliteit en service staan bij Smith’s hoog in het vaandel. Van maandag tot en met donderdag bieden zij set menu’s aan (£26.50 voor 2-gangen en £31.50 voor 3-gangen). Ik besloot voor de 2-gangen te gaan. Als voorgerecht nam ik de garnalencocktail en als hoofdgerecht de zeebaarsfilet met garnalen en tomatensalsa. Het eten is bijzonder lekker! De zeebaarsfilet is vers en goed bereid. Smith’s is zeker een aanrader! Het is ook nog eens een betaalbare plek in Londen om vis/seafood te eten.

Sushi Samba

Als je op zoek bent naar een exclusieve ervaring, dan ben je bij Sushi Samba aan het juiste adres. Sushi Samba is dé plek waar je heerlijke sushi kunt eten met een panoramische uitzicht op de 38e verdieping in de Heron Tower. Het menu van Sushi Samba bestaat uit een mix van Japanse, Peruaanse en Braziliaanse gerechten. Hieronder wat snippets van de gerechten die wij hadden genomen. Goedkoop is Sushi Samba niet, maar zeker leuk om een keer naartoe te gaan!

sushi samba

sushi samba

 

 

 

0 comments on “Weekend in Londen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.