mak's noodle

5 x Hong Kong Hotspots

Hong Kong is een culinair paradijs! De stad heeft zoveel te bieden. Qua eten kun je vrijwel alles krijgen in Hong Kong. Bij ieder bezoek aan de Aziatische stad, ontdek ik weer tal van nieuwe hotspots. Niet zo gek ook dat ik er graag kom! I love to explore new places! Aangezien afgelopen zomer een korte trip was naar Hong Kong, heb ik slechts 5 food hotspots die ik graag met jullie wil delen.

 

#1. Mak’s Noodle

mak's noodle

Wanneer je online zoekt naar ‘the best won ton noodles in Hong Kong’, grote kans dat Mak’s Noodle aan de Wellington Street Central bovenaan in de zoekresultaten staat. Aangezien ik hier nog niet eerder ben geweest, was het hoog tijd om een bezoekje te brengen. Ik nam de beef brisket & wonton noodles, the best of both worlds. De noodles waren lekker chewy en de won tons lekker van smaak. Ook de brisket was heerlijk zacht. Dit is wat je een good bowl of noodles kan noemen. Zeker een aanrader wanneer je in Central bent! Ook de bediening bij Mak’s Noodle is surprisingly vriendelijk, wat je niet vaak terugziet in Hong Kong.

 

#2. Kai Kai Dessert 佳佳甜品

De volgende hotspot is een dessert spot die zeker op je lijstje moet staan. Kai Kai Dessert, gevestigd in Jordan, is een dessert tentje dat zich al meer dan 40 jaar specialiseert in traditioneel Kantonees desserts. Het is tevens opgenomen in de Michelin Hong Kong street food guide. Kai Kai is populair onder zowel Hongkongnezen als toeristen. Op de kaart staan verschillende ‘tong sui’s (dessert soepen). Ik nam de amandel/zwarte sesamsoep met tong yuan (zoete rijstballetjes). Best combi ever. Dit was zo lekker! Mijn go-to dessert plek in Hong Kong was altijd Tei Mou Koon in Kowloon City. Vanaf nu staat Kai Kai Dessert ook op mijn go-to lijstje wanneer ik in Hong Kong ben ;). Hoe kan ik deze hotspot nu pas hebben ontdekt…

#3. Flipper’s

Wanneer je naar de volgende hotspot gaat, bereid je voor om te wachten, heel lang te wachten haha. Flipper’s (奇蹟班戟香港), overgewaaid uit Japan, is een populaire pancake tentje dat zich vestigt in de Hysan Place in Causeway Bay. Hier serveren zij de Japanse luchtige soufflé style pancakes. Na ruim een uur te hebben gewacht, konden wij eindelijk plaats nemen. Wij namen de kiseki pancake met aardbei, banaan en blauwe bessen. Dit zijn zeker de meest luchtige pancakes die ik ooit heb gegeten. Fluffy en niet te zoet! Hongkongnezen hebben zeker geduld wanneer ze in de rij moeten wachten op good food. Ik twijfelde nog of ik moest blijven wachten, maar gelukkig toch gedaan! Ik raad je aan om Flipper’s vroeg in de middag of laat in de avond te bezoeken om de drukte te omzeilen.
 

#4. Ming Bistro

De next spot is een trendy dim sum restaurant: Ming Bistro. Je kunt dit restaurant vergelijken met Yum Cha, waar ze klassieke Chinese dim sum gerechten serveren in een modern jasje. Wij bestelden verschillende dim sums waaronder de pasteitjes met zoete aardappel (in de vorm van een zwaan), custard buns en vlees dumplings. De dim sums werden super leuk opgediend! Het eten was lekker, maar als ik moest kiezen tussen Ming Bistro en Yum Cha, dan zou ik toch voor Yum Cha gaan ;). Ming Bistro bevindt zich in hetzelfde gebouw als Flipper’s. Dus na het dim summen, kun je gelijk door voor een toetje.

ming bistro
 

#5. Queen Sophie 

De laatste hotspot die ik aanraad is een bakkerij in Kowloon City: Queen Sophie 酥妃皇后. Deze bakkerij is gespecialiseerd in bladerdeeg gebakjes, zoals de egg tart met maar liefst 368(!) laagjes. Bij Queen Sophie haal je typisch Westerse gebakjes zoals croissants in verschillende smaken, fruit tarts en appelkruimel gebakjes. Naast de Westerse lekkernijen, staan ze vooral bekend om hun egg tarts. Ook deze zijn er in verschillende smaken, zoals de gewone egg tart, milk tart, cheese tart en durian tart. Het deeg van de egg tart is lekker licht en flaky! Zou er daadwerkelijk 368 lagen in de egg tart zitten? Who knows! Queen Sophie is zeker een bezoekje waard wanneer je in Kowloon City bent.

queen sophie

0 comments on “5 x Hong Kong Hotspots

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.