Ponte Garibaldi

When in Rome

Twee weken terug deed ik mijn eerste reis van dit jaar, en wel naar Rome voor een korte stedentrip. We hadden ontzettend mooi weer toen we in Rome waren. Rome is één groot openlucht museum. Kerken, musea, monumenten, fonteinen, er valt zoveel te zien! Ga je binnenkort naar Rome toe en je wilt weten wat er te doen valt in deze mooie stad? Lees dan gauw verder!

 

Buongiorno Roma

Het bekendste en waarschijnlijk meest indrukwekkende bouwwerk in Rome is het Colosseum. Het Colosseum was een plek waar gevechten, spellen en jachten plaatsvonden voor het vermaak van het publiek. Dagelijks bezoeken duizenden toeristen het Colosseum. Ga dus vroeg in de ochtend naar het Colosseum om de drukte te vermijden. Naast het Colosseum bevindt zich het Forum Romanum. Het Forum Romanum is het oude centrum van Rome. Het Forum was in de tijd van het Romeinse Rijk het politieke, religieuze en commerciële centrum van de stad. Nu bestaat het uit overblijfsels van triomfbogen, tempels en basilica’s. Voor het mooiste uitzicht op het Colosseum en het Forum Romanum ga je naar de Palatijn.

Rome

Forum romanum

Colosseum

 

Vaticaanstad

When in Rome, moet je een bezoek hebben gebracht aan de Vaticaanstad. De Vaticaanstad is met een oppervlakte van 0,44 km² het kleinste staat van de wereld en wordt geregeerd door de Paus. De bekendste bezienswaardigheden in de Vaticaanstad zijn de Sint Pietersbasiliek en het Sixtijnse kapel. Probeer zoveel mogelijk de wachttijd en de drukte te vermijden door heel vroeg in de ochtend te gaan. Het was super druk toen wij er op de zaterdagmiddag waren!

Sint Pietersbasiliek

vaticaanstad

vaticaan museum

 

Trastevere, Rome’s favoriete buurt

Loop de brug Ponte Garibaldi over richting Trastevere en je hebt een prachtig uitzicht over de Tiber rivier en een gedeelte van de stad. Trastevere kenmerkt zich door de oude huisjes, smalle straten en kleine winkeltjes. In deze wijk vind je veel gezellige restaurants, bars en terrassen. Een leuk koffietentje in Trastevere is Caffe di Marzio. Dit is de ideale plek waar je een mooi uitzicht hebt op de Piazza de Santa Maria en even tot rust kunt komen.

Ponte Garibaldi
 

Tips voor eten en drinken

In Rome heb ik mijn buikje wel rond gegeten. Iedere dag begonnen wij met een goed ontbijt. De eerste dag ontbeten wij bij Panella, een patisserie zaakje waar ze een ruime keuze hebben aan hartige en zoete snacks, zoals gebakjes, croissants, bladerdeeg hapjes, taarten en koekjes. Vergeet niet de koffie te proberen! Mijn cappuccino was heerlijk met een goede stevige schuimlaag. Een ander ontbijttentje waar we naartoe zijn geweest is Faro – Luminaries of CoffeeFaro is de eerste koffietent in Rome waar ze specialty koffie serveren. Mijn koffie was zeer goed bereid en de kwaliteit was uitstekend. Faro is de perfecte plek voor ontbijt of brunch. Goede koffie, lekkere gebakjes en erg vriendelijk personeel! De barista’s nemen echt de tijd voor je om alles uit te leggen. Dit zie je niet gauw terug in Rome! Wij hebben in ieder geval ons laatste twee ochtenden hier gespendeerd :).

When in Rome, moet je zeker pizza hebben gegeten. Eén van de lekkerste pizza’s in Rome at ik bij Bonci. Bij Bonci serveren ze Romeinse stijl pizza’s, ook wel pizza al taglio genoemd. De pizza al taglio (Italiaans voor gesneden pizza) wordt gebakken op grote rechthoekige platen, gesneden in lange stukken en verkocht per gewicht. De pizza’s die wij hadden genomen zijn lekker licht en luchtig. Heerlijk van smaak en knapperig zoals een Romeinse pizza hoort te zijn! Gelukkig hoef je niet persé naar Italië voor de pizza al taglio. De Romeinse stijl pizza’s kun je namelijk in Nederland gewoon eten bij Sugo Pizza! Wanneer je in de buurt bent van de Spaanse trappen en je hebt zin in een toetje, neem dan eens een bezoekje aan Pompi, waar je heerlijke tiramisu kunt eten. Bij Pompi kun je de klassieke tiramisu meenemen of ter plekke opeten. Naast de klassieke variant, zijn er overigens ook tiramisu met onder andere aardbeien, banaan en pistache. Yum! Vergeet ook geen gelato te eten in Rome. Venchi is naar mijn mening één van de betere ijssalons in Rome. Zeker proberen dus!

Wanneer je Rome verlaat en je wilt koffiebonen meenemen naar huis, dan is La Casa Del Caffè Tazza D’oro een aanrader. Deze koffiebar wordt door velen beschouwd als de beste van Rome. Voor 1,10 euro drink je hier een heerlijke cappuccino. Ik heb in ieder geval een voorraadje koffiebonen mee terug genomen naar Nederland ;).

 

faro rome

faro rome

 

0 comments on “When in Rome

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.