Mijn reizen in 2017

De laatste dag van het jaar is alweer aangebroken. Een goed moment om terug te blikken op het jaar 2017. 2017 stond net als het jaar daarvoor in het teken van veel mooie reizen. Ik heb 18 vliegreizen mogen maken, waarbij ik in totaal 63.941 km heb afgelegd. Hoe ik mijn co2-uitstoot compenseer, I have no clue yet. Sinds het einde van 2017 nadert, wil ik graag mijn favoriete bestemmingen van 2017 met jullie delen. 

1. Stockholm, Zweden 

Stockholm is één van de nieuwe steden die ik heb bezocht in 2017. Stockholm zit vol met moderne architectuur, maar tegelijkertijd behoudt het zijn historische karakter. In Stockholm heb ik ook de lekkerste brunches gegeten bij STHLM Brunch Club en Greasy Spoon ;). Klik hier voor mijn Stockholm City Guide.

2. Porto en Lissabon, Portugal

Portugal blijft één van mijn favoriete bestemmingen in Europa door de mooie natuur, prachtige steden en vooral het lekkere eten. In november deed ik een tripje naar Porto en Lissabon. Dit waren de perfecte steden waar het in Europa nog 20 graden is in november. Hier lees je mijn highlights van Porto en hier de mooiste uitkijkpunten van Lissabon.

Torre dos Clerigos

3. Sydney, Australië

Sydney is zeker één van mijn leukste trips van dit jaar. De leukste en mooiste bezienswaardigheden in Sydney zijn voor mij de Opera House, Sydney Harbour Bridge, Bondi Beach en de Blue Mountain. In Sydney heb ik ook de lekkerste flat whites gedronken en de heerlijke cakes bij KOI Dessert Bar gegeten.

 

4. Cinque Terre, Italië

Zonder enige twijfel is Cinque Terre de mooiste plek die ik heb bezocht dit jaar. De fotogenieke dorpjes van Cinque Terre zijn super mooi door hun kleurrijke huizen. Mocht je in Ligurië zijn, dan raad ik je zeker aan om een bezoek te brengen aan Cinque Terre. Mijn travel guide voor Cinque Terre vind je hier.

manarola cinque terre

 

5. Hong Kong

Hong Kong staat voor mij in het teken van familie bezoek en lekker veel eten. Dit jaar ben ik fortunate dat ik twee keer naar Hong Kong heb mogen reizen. Memorable aan mijn trip naar Hong Kong is dat ik veel nieuwe hotspots heb mogen bezoeken, zoals Yum Cha en Little Bao. Verder heb ik ook de Lion Rock beklommen en een bezoek gebracht aan de Global Geopark in Hong Kong.

6. Taiwan

Last but not least is Taiwan één van mijn favoriete reisbestemmingen van dit jaar. Taiwan heeft werkelijk alles. Mooi natuur, night markets, hiking trails en national parks. Meer hierover, lees je in mijn blogpost over Taiwan. Stay connected in 2018!

 yehliu geopark

0 comments on “Mijn reizen in 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.