hummus zongedroogde tomaat

Hummus met zongedroogde tomaat

Hummus, wie kent het niet? In de supermarkt zie je steeds vaker verschillende soorten hummus in de schappen, zoals hummus met tuinkruiden, rode bieten, koriander of gegrilde paprika. Hummus is een puree op basis van twee basis ingrediënten, namelijk kikkererwten en tahin (sesampasta). Het komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Het is lekker om in te dippen of als spread voor op brood, cracker of wrap.

Ik vind de hummus van Maza altijd super lekker. Vooral de originele hummus, tomaat/basilicum en de baba anoesch (gegrilde aubergine) zijn mijn favorieten! Maar wist je dat hummus eigenlijk heel makkelijk zelf te maken is? Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en een keukenmachine of een staafmixer. Je kunt eindeloos variëren met hummus, maar vandaag deel ik het recept voor hummus met zongedroogde tomaten met jullie.

hummus zongedroogde tomaat

Ingrediënten

150 gram kikkererwten (130 gram uitgelekt)
1 el tahin
halve teentje knoflook
1/4 tl komijn
handjevol zongedroogde tomaten
olijfolie
sap van een halve citroen
snufje zout

Bereidingswijze:

  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of staafmixer en mix het tot een glad geheel.
  • Vind je de hummus te dik, voeg dan wat extra olijfolie of een beetje water toe.
  • Serveer het in een kom en besprenkel het met wat olijfolie.

Super makkelijk toch? Je kunt hummus naar eigen smaak maken. Houd je van meer knoflook, dan voeg je nog een teentje toe. Ik vind een halve teentje knoflook genoeg voor deze hoeveelheid kikkererwten. Houd je niet van komijn? Dan laat je het weg. Zelfgemaakte hummus kun je ongeveer 3 a 4 dagen in de koelkast bewaren in een luchtdichte bak. Try it out!

hummus zongedroogde tomaat

 

0 comments on “Hummus met zongedroogde tomaat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.