pave

Hotspot: Pavè, Milaan

Vorige maand was ik een paar dagen in Milaan en ben ik naar Pavè geweest. Pavè is één van de beste bakeries in Milaan. Het is gelegen vlakbij Porta Venezia, een trendy gebied van Milaan. Pavè is een bakery, pastry shop en een food lab in één. Alle taartjes, broden, croissantjes worden vers gebakken in hun eigen “food lab”. 

Van binnen ziet het er super knus en gezellig uit. Wij besluiten om hier te ontbijten. Italianen staan er bekend om dat zij graag snel ontbijten. Vaak is het staand aan de bar met een espresso in hun hand met niet meer dan een croissantje. However, wij nemen graag ons tijd voor een uitgebreid ontbijt.

pave milano

Alles ziet er zo lekker uit, vooral de taartjes! Aangezien de hartige broodjes uitverkocht waren, neem ik een pain aux raisins, een koffiebroodje. Deze is zo lekker! Het is knapperig, maar toch zacht en boterachtig aan de binnenkant.

pave milano

pave milano

Je kunt niet weggaan zonder een gebakje te hebben geprobeerd bij PavèWij kiezen vier taartjes uit om te delen: een Sacher torte (een chocoladetaartje met abrikozenjam en chocolade ganache), een Citroen Meringue taartje, een Raspberry Hibiscus Tea (een amandelcake met mascarpone, witte chocolademouse, thee en frambozengelei) en een St. Honoré (een bladerdeeg gebakje gevuld met banketbakkersroom, slagroom en eclairs). Stuk voor stuk zijn ze lekker, maar het citroen meringue taartje is mijn favoriet!

Pavè is zeker een bezoekje waard wanneer je in Milaan bent. Ga er vooral heen voor een ontbijtje of voor een koffiebreak. De gebakjes en de cappuccino zijn in ieder geval goedgekeurd.

Pavè
Via Felice Casati, 27
20124 Milano
Italië
Website: www.pavemilano.com/

Openingstijden
ma: gesloten
di-vr: 08:00 – 20:00
za-zo: 08:30 – 19:00

Bron featured image: http://www.thechicfish.com

1 comment on “Hotspot: Pavè, Milaan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.