takumi dusseldorf rotterdam

Noodlebar Takumi Rotterdam

Wie van ramen houdt, kent de welbekende noodlebar Takumi in Düsseldorf vast wel. Twee maanden geleden opende Takumi een vestiging in Nederland en wel in Rotterdam aan de West-Kruiskade. Wekenlang stonden en staan nu nog steeds rijen van mensen buiten te wachten voor noodles.

Ik was ook erg benieuwd naar Takumi, maar wachtte totdat de hype grotendeels weg was. Nou ja, ik wilde twee dagen na de opening daar al eten, maar ik was niet de enige haha. Een medewerker zei dat het beter was om een andere keer terug te komen, aangezien het restaurant helemaal vol zat en er zaten al mensen te wachten. Een andere keer werd uiteindelijk een paar weken later haha. Op een vrijdagmiddag in maart was het eindelijk zover! Zelfs rond half 2 moesten we even wachten voor een tafeltje. Na +/- 10 minuten konden we dan eindelijk plaats nemen.

takumi dusseldorf rotterdam

Het menukaart lijkt sprekend op die van in Düsseldorf. Het is een uitgebreide kaart! Er zijn maar liefst 13 verschillende soorten noodlesoepen waaruit je kunt kiezen. De drie “standaard” soepbasissen zijn uiteraard ook aanwezig: shio, shoyu en miso. Naast ramen, hebben ze ook Japanse curry rijstgerechten, diverse rijstschotels en verschillende bijgerechten zoals kara-age, takoyaki en gyoza. Genoeg keuze dus.

takumi dusseldorf rotterdam

Wij namen de Aji-tama miso ramen (€12.50). Dit is ramen met een zachtgekookt ei, cha siu, tauge, bamboeschuiten en bosui op misobasis. Dit was een goede kom ramen! De soep was erg smaakvol, maar niet te zout. De noodles hebben een chewy textuur wat ik lekker vind, de cha siu was mals en you can (almost) never go wrong met een zachtgekookt eitje! Al met al, approved! Ik kan zeggen dat ze de kwaliteit van Takumi in Düsseldorf hebben kunnen evenaren.

takumi dusseldorf rotterdam

Verder hadden we ook de Buta-Tama Tonkotsu Ramen (€13.50). Dit is een ramen soep met varkensvlees waarvan de bouillon uit varkensbotten is getrokken. Dit wordt geserveerd met een zachtgekookt eitje. Het ei meng je met de bouillon waardoor de soep lekker romig wordt. Dit was ook lekker, maar toch is de Aji-tama miso ramen mijn favoriet!

Naast de ramen noodles hadden we nog twee bijgerechten genomen, de gyoza (€4,80) en de kara-age (€4,80). Het deeg van de gyoza was lekker dun en de kara-age was zoals het hoorde, mals maar knapperig aan de buitenkant. Na de noodles en de side dishes hadden we ons buikje wel rond gegeten. Er was helaas geen ruimte meer voor de matcha toast. Ach ja, de volgende keer dan maar! Takumi is zeker een aanwinst voor Rotterdam!

Takumi Rotterdam

West-Kruiskade 9B
3014 AJ
010 – 302 7240
Facebookpagina

Openingstijden
ma-do: 11:30-22:00
vr-za: 11:30-22:30
zo: 12:00-21:30

0 comments on “Noodlebar Takumi Rotterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.