oddies hong kong

Hotspots in Hong Kong

Hong Kong is een waar paradijs voor echte foodies. Het wordt ook wel de culinaire hoofdstad van Azië genoemd. Niet zo gek ook, want waar je ook naartoe gaat in Hong Kong, overal kun je wel lekker eten. Van bekende sterrenrestaurants tot aan eetstalletjes op straat (ook wel dai pai dong genoemd), van traditionele Kantonese keuken tot aan Westerse keuken, van superduur tot iets minder duur haha. Het eten en drinken in Hong Kong is de laatste jaren helaas niet meer zo goedkoop. Maar wat heeft Hong Kong zoveel te bieden! Wil je weten waar je zeker naartoe moet gaan in Hong Kong? Lees dan gauw verder!

Little Bao, Central

Wanneer je in Hong Kong bent, moet je naar Little Bao gaan. Deze kleine en hippe tent in Central heeft de lekkerste bao burgers! For real! Little Bao is geopend door May Chow, de beste vrouwelijke Aziatische chef van 2017! Ik kende haar niet eerder, maar ik zag haar voor het eerst op tv tijdens Masterchef Asia haha.

little bao hong kong

little bao hong kong

Bij Little Bao ga je natuurlijk voor de baos. Wij namen de pork belly bao, een slow cooked buikspek burger met prei, shiso rode ui salade, sesam dressing en hoisin ketchup en de Szechuan fried chicken bao, een pittige kipburger met Chinese zwarte azijnsaus, Szechuan mayo en koolsla. Beide waren superlekker! Oh ja, no bao cutting allowed, want burgers eet je… met de hand 😉 Echt superhandig voor als je gaat delen haha.

We namen ook nog wat bijgerechten zoals de dumplings met short ribs en de gerookte aubergine salade. De dumplings waren niet zo bijzonder, maar de aubergine salade was smaakvol. Deze was gegarneerd met chili knoflook, yoghurt en wat verse sla. Als afsluiter nam ik nog een ice cream bao. Dit is een gefrituurde broodje (man tou) met ijs en karamelsaus. Yum!

little bao hong kong

Nadeel aan Little Bao is wel dat er niet zoveel zitruimte is, dus het kan zijn dat je eventjes moet wachten op een plekje.

Adres: 66 Staunton St, Central

Sugar Dessert 小方糖甜品, Kowloon City

Sugar Dessert 小方糖甜品

Voor desserts moet je bij Sugar Dessert zijn. Sugar Dessert vind je in het drukke gebied van Kowloon City. Kowloon City is een echte food district. Must go dus voor iedere foodie! Bij Sugar Dessert hebben ze zowel Chinese als Westerse toetjes. Voor ieder wat wils dus, maar ze staan met name bekend om hun Coconut Jelly en de Napoleons. Ik nam de mango napoleon. Dit is een mille feuille met slagroom en mangosaus. So simple, but oh so good.

Adres: 23 Lung Kong Road, Kowloon City

Yum Cha, Tsim Sha Tsui

yum cha tsim sha tsui

Yum Cha serveert dim sum en andere klassieke Chinese gerechten in een modern jasje. De dim sums worden door velen genoemd als de meest Instagram waardige dim sums. Niet zo gek ook als je ziet hoe leuk ze er uitzien! De dim sums worden op een speelse manier gepresenteerd.

We hadden onder andere de har kau (gestoomde dumplings met garnalen), aubergine in chilisaus, sesam kipsalade met pindasaus en de pineapple puffs in de vorm van een vogel. De pineapple puffs komen zelfs een vogelkooi haha. Deze waren lekker krokant, licht en niet te zoet. Vind het nog steeds superleuk hoe ze eruit zien :D.

Daarna hebben we hun signature baos genomen, de zoete custard baos en de char siu baos in de vorm van varkentjes. Superschattig! Ik was aanvankelijk best sceptisch over Yum Cha, omdat de gerechten er wel leuk uit kunnen zien, maar ze moeten ook lekker smaken. Gelukkig was dit wel het geval! Ik zat supervol! De prijzen liggen hier wel wat hoger dan de standaard dim sum restaurants. Maar het is het proberen waard!

Een bericht gedeeld door Elisa (@elisa_ky) op

Adres: 3/F, 20-22, Granville Rd, Tsim Sha Tsui

Kam Ho Restaurant 金豪茶餐廳, Kowloon City

noodles kowloon city

Als je trek hebt in authentiek Chinese noodle soep, dan kun je naar Kam Ho Restaurant gaan in Kowloon City. Daar hebben ze lekkere wontons, visballetjes en beef brisket. Hier komen van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat veel locals eten. Beef brisket noodle soep is een veel gegeten gerecht in China. Het bestaat vaak uit beef, runderbouillon, wat groenten en eiermie. Dit is echt mijn comfort food, alleen dan met rijstnoedels :p. Het vlees is zo zacht! Jammer genoeg dat je dit niet in Nederland zo lekker kunt krijgen.

Adres: 93 Lion Rock Road, Kowloon City

Honbo, Wan Chai

Altijd al een coquille burger of een soft shell crab burger willen eten? Dat kan bij Honbo! Honbo is pas een maandje geleden officieel geopend in Wan Chai. “Honbo” betekent in het Chinees letterlijk hamburger. Wij probeerden hun signature burger uit: de Scallop on Bun burger (HKD$128). Dit is een burger met gebakken coquilles, pico de gallo salsa en mizuna. Normaal gesproken ben ik geen grote fan van coquilles, maar deze was echt lekker! Mijn eerste gedachte was dat het broodje erg droog zou zijn, maar dit was gelukkig niet zo. De broodjes zijn potato milk buns. Ze hebben een lichte, zoete smaak.

Tweede broodje die we uitprobeerden was hun soft shell crab burger (HKD$118), een gefrituurde krabburger met koolsla en mayo. Deze was ook niet slecht, maar doordat het gefrituurd was, werd het al snel “soggy”. We namen ook nog wat dikke zoete aardappel frietjes erbij (HKD$43)! Ook erg lekker.

Adres: G/F New Sun House, 6-7 Sun St., Wan Chai

Oddies Foodies, Central

oddies hong kong

Oddies stond hoog op mijn to-go lijstje. Op hun Instagram zag het er allemaal zo lekker uit, hier moest ik dus naartoe! Veel mensen kennen de egg waffles (gai daan jai in het Chinees) vast wel in Hong Kong. Bij Oddies hebben ze egg waffles met ijs. Yum! Ik nam de welbekende Night Wolf (HKD$60). Dit is een softijs met chocolade swirl, kruimels, passievrucht, panna cotta en brownie chocolate chip wafel. Dit was zo lekker! Ik wilde daar nog een keer naartoe gaan tijdens mijn verblijf in Hong Kong, maar helaas geen tijd meer voor gehad!

Adres: 45 Gough St, Central

0 comments on “Hotspots in Hong Kong

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.