nordpark dusseldorf

Little Tokyo in Düsseldorf

Vorig maand ging ik een dagje naar Düsseldorf. Düsseldorf is iets meer dan twee uur rijden vanuit Rotterdam. We gingen niet naar Düsseldorf voor de bratwurst, schweinehaxe of Duits bier, maar voor Little Tokyo. Little Tokyo is de Japanse wijk van Düsseldorf vol met Japanse restaurants, supermarkten, hotels, winkels en bakkerijen.

Meer dan 8.000 Japanners wonen en werken in Düsseldorf en omgeving. Veel Japanse bedrijven hebben hun Duitse of Europese hoofdkantoor gevestigd in Düsseldorf. Daarom is het niet zo gek dat Düsseldorf een eigen “Japan Town” heeft. Deze levendige wijk bevindt zich rond de Immermannstraße. Er zijn zoveel Japanse restaurants en eettentjes in Little Tokyo, waardoor het lastig is om een (goede) keuze te maken. Maar ik zal het je iets makkelijker maken. Benieuwd naar mijn aanbevelingen in Little Tokyo? Lees dan snel verder!

Bakery My Heart

Begin de dag bij Bakery My Heart. In deze klassiek Japanse bakkerij aan de Marienstraße zal je geen croissantjes of pistoletjes terug zien. Je gaat hiernaartoe voor de zoete melon pan, an pan (rode bonen vulling) of gevulde pudding broodjes. Geen fan van zoete broodjes? Don’t worry! Ze hebben ook een ruime keuze aan hartige broodjes, zoals de curry pan (gefrituurd broodje gevuld met Japanese kerrie), takoyaki pan (inktvis) of yakisoba pan (carbs on carbs).

Adres: Marienstraße 26

Naniwa Noodles & Soups

Naniwa is één van de twee meest populaire ramentent in Düsseldorf. Ze zijn al meer dan 25 jaar gevestigd in Little Tokyo. Het is niet alleen erg populair onder de locals, maar ook veel jongeren, gezinnen en business people gaan er naartoe. Wij waren er rond kwart voor twaalf in de ochtend. Nog net voor de drukte begon, want er ontstond al gauw een rij buiten!
 
naniwa noodles soup
 

Bij Naniwa heb je keuze uit meer dan 20 soorten noodle soepen. De drie soorten bouillons, shoyu (soja), shio (zoutbasis) en miso (gefermenteerde bonenpasta) zal je uiteraard terug zien op de kaart van Naniwa. Alle soepen kun je uitbreiden met verschillende toppings zoals mais, zeewier, bosuitjes en ei. Neem ook zeker een bijgerecht erbij, zoals de gyoza of tori kara (gefrituurde kip).
 
Adres: Oststraße 55

Takumi

Takumi is zeker geen onbekende voor mensen die van noodles houden! Ook hier serveren ze traditionele Japanse noodle soepen. Ze gebruiken enkel noodles die ze hebben geïmporteerd uit Sapporo. Deze noodles zijn lekker chewy van textuur. Hier moet je van houden! Onlangs hebben ze een vestiging geopend in Rotterdam aan de West-Kruiskade. Dat scheelt weer 200+ km rijden!

takumi dusseldorf

takumi dusseldorf

Maar om eerlijk te zijn, kan ik niet zeggen welke van de twee ramententjes beter is. Zowel Naniwa als Takumi serveren lekkere ramen noodles. Bij Naniwa is de keuze aan noodles en andere gerechten wel wat groter.

Adres: Immermannstraße 28

Waraku – Einfach Essen

Als je op zoek bent naar een tussendoortje of een eetbare souveniertje om mee terug te nemen naar Nederland, dan ben je bij Waraku op de juiste plek. Waraku staat bekend om de onigiri’s, de triangelvormige rijstballen omwikkeld met gedroogd zeewier. Bij Waraku hebben ze onigiri’s met maar liefst 40 verschillende soorten vullingen. De tonijn/mayo is mijn favoriet!

waraku onigiri

Adres: Immermannstraße 27

Japanische Gärten

Wil je graag wat culturele bezienswaardigheden opzoeken, dan kan je de Japanse tuin opzoeken. Deze ligt iets buiten het centrum van Düsseldorf, fijn als je aan de drukte van de stad wilt ontsnappen. De tuin is mooi aangelegd met bomen en planten. Water ziet er minder schoon uit haha. De tuin is niet super groot, maar wel groot genoeg voor een wandeling.

Adres: Kaiserswertherstraße 380

nordpark dusseldorf

6 comments on “Little Tokyo in Düsseldorf

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.