chocolade truffels

Chocolade Truffels

Soms heb je zin om iets lekkers te maken, maar niet al teveel moeite hoeven te doen. En het liefst wil je dit zo snel mogelijk klaar hebben. Maak dan eens deze chocolade truffels! Heerlijk bij een kopje koffie of thee. Deze truffels zijn makkelijk te maken, smaken super lekker en je hebt slechts vier(!) ingrediënten nodig voor dit recept. Waarschijnlijk heb je de ingrediënten al in huis liggen, dus ga gelijk aan de slag!

Ingrediënten (25 kleine truffels)

220 gram pure chocolade
25 gram ongezouten boter
125 ml slagroom
cacaopoeder

Bereidingswijze:

  1. Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom.
  2. Breng de slagroom in een pan tot aan het kookpunt en voeg de boter toe. Neem van het vuur en schenk dit vervolgens over de chocolade.
  3. Laat dit even staan zonder te roeren. De chocolade zal langzaam gaan smelten.
  4. Na een minuutje roer je totdat de chocolade goed is gemengd met de slagroom.
  5. Laat het mengsel afkoelen voordat je het in de koelkast zet. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Vul een bord met cacao. Verdeel het chocolademengsel met behulp van een lepel in kleine porties en rol die tot kleine balletjes. Rol de ganache balletjes door de cacaopoeder.
Tips van Elisa
  1. Je kunt de truffels afgedekt minstens een week in de koelkast bewaren.
  2. In plaats van door cacaopoeder te rollen, kun je ook eens proberen door geraspte kokos of fijngehakte noten te rollen.
  3. Chocolade truffels bestaan voornamelijk uit slagroom en chocolade. De verhouding tussen slagroom en chocolade maakt niet zo heel veel uit. Wanneer je meer slagroom gebruikt, zorgt dit ervoor dat je truffels wat lichter en zachter worden. Daarentegen bij minder slagroom, krijg je wat stevigere truffels. Still good though.
  4. Oja, je handen zullen (heel erg) gaan plakken bij het rollen. Om plakken te voorkomen verminderen, maak je handen nat met een beetje water.

chocolade truffels
 
chocolate truffles
 
chocolade truffels

0 comments on “Chocolade Truffels

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.