avocado-toast

Recept: Avocado Toast

Hello 2017! Gelukkig nieuwjaar allemaal. Hopelijk wordt 2017 een mooi jaar voor jullie allemaal! Ik wens jullie in ieder geval een mooi, gezond en gelukkig nieuwjaar toe!

Velen van jullie hebben waarschijnlijk de afgelopen maand (te) veel gegeten, aangezien de kerstperiode voor veel mensen gelijk staat aan veel en lekker eten. Ik heb zelf meer dan genoeg (truffel)pepernoten en oliebollen op. Dus hoog tijd om weer wat gezonder te eten. Vandaag deel ik daarom een gezond ontbijt/lunch recept met jullie, namelijk avocado toast met gepocheerde ei.

De avocado toast is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Niet zo gek ook, omdat het zo makkelijk te maken is, maar ontzettend lekker en gezond! Veel eettentjes en restaurants hebben het zelfs op hun menukaart staan waar ze met gemak 8 euro voor vragen haha. Eigenlijk kan je avocado toast geen recept noemen, omdat het simpelweg geprakte avocado op een geroosterd boterham is. Toch wil ik laten zien hoe ik het normaal gesproken maak.
 
avocado-toast
 

Ingrediënten

2 sneetjes (spelt)brood
1 grote, rijpe avocado
sap van een halve citroen
2 verse eieren
snufje chili vlokken
zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Prak de avocado met een vork. Doe er een klein beetje citroensap bij en breng het op smaak met wat zout en peper.
  2. Rooster de sneetjes brood. Heb je geen rooster, verwarm de broodjes dan in de oven op grillstand tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  3. Vul ondertussen een pan met water en breng het aan de kook. Zet het vuur dan iets lager, zodat de bubbels verdwijnen. Het water moet heet zijn, maar mag niet verder koken.
  4. Roer met een lepel door het water, zodat er een kleine draaikolk ontstaat. Breek het ei in een schaaltje en laat het voorzichtig in het water glijden.
  5. Na drie minuten heb je een perfect zachtgekookt eitje! Schep het ei met een schuimspaan voorzichtig uit het water en leg het op een bord.
  6. Besmeer de toast met avocado en leg de gepocheerde ei boven op de avocado. Bestrooi er wat chilivlokken over.

Eet smakelijk!
 
avocado-toast
 
avocado-toast
 

2 comments on “Recept: Avocado Toast

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.