noo-me

Noo.Me, Rotterdam

Rotterdam is een noodle bar rijker! Noo.Me opende begin dit jaar haar deuren aan de Botersloot. Noo.Me staat kort voor Noodle Me, oftewel in het Engels: Know Me. Dit restaurant wil namelijk haar gasten kennis laten maken met de verschillende soorten Aziatische noodles.

Het concept van Noo Me is simpel. Elk land in Azië heeft zo zijn eigen soort noodles of mie. Zo heb je bijvoorbeeld in Japan de ramen noodles en in Vietnam de pho. Naast dat de landen hun eigen soort noodles hebben, hebben ze ook een typisch eigen smaak en ingrediënten die ze gebruiken. Bij Noo.Me leer je de verschillende noodles, bouillon en ingrediënten kennen. Alle bouillons worden daarom ook zelfgemaakt en bereid op traditionele wijze. Wat ook fijn is dat je zelf je eigen kom noodles of mie kan samenstellen door middel van hun “Mix and Match” model met verschillende toppings.


noo-me
 
Ik als liefhebber van noodles moest er dus heen. Noo.Me had een soft opening actie waarbij je uit twee noedelsoepen en uit verschillende bijgerechten kon kiezen. Ik ging voor de Pho-bulous Me, een pho op basis van runderbouillon, geserveerd met rijstnoedels, dungesneden biefstuk, vleesballetjes en verschillende kruiden, pepers en limoen. De smaak was erg goed en de bouillon was goed gekruid. Wat ik ook fijn vond is dat ze de dungesneden biefstuk (half)rauw in het kommetje doen en het langzaam laten garen in de bouillon. The way it should be! Dit is echt een comfort food voor de koude dagen!
 
noo-me-rotterdam
 
noome-rotterdam
 
Naast de pho kon je ook kiezen voor de GoGo Nuts Laksa. Dit is een bouillon op basis van schaaldieren, kokosmelk, fish cake, garnalen en taugé. Ook deze stelde niet teleur. Alle smaken in de bouillon waren goed ingetrokken. Als bijgerecht hadden we de gefrituurde loempia’s en gegrilde kipspiesjes. Beiden waren lekker. Al met al kan ik Noo.Me aanraden. Op het menu staan genoeg soorten noodles en bijgerechten waaruit je kan kiezen. Het is ideaal voor een lunch of een makkelijk diner. De eigenaar was ook erg vriendelijk en nam de tijd om een praatje te maken.

Noo.Me

Botersloot 18A
3011 HG Rotterdam
010 – 737 18 65
Noo.Me

Openingstijden:
ma: gesloten
di t/m do: 11:30 – 21:00
vr en za: 11:30 – 22:00
zo: 11:30 – 21:00

0 comments on “Noo.Me, Rotterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.