fjord-rotterdam2

Fjord Eat & Drink, Rotterdam

Vorige week was moeders jarig en zijn we naar Fjord gegaan. Dit is een restaurant waar ze puur en vers eten serveren. Je zou denken dat het om een visrestaurant gaat vanwege de Scandinavische naam. Niet geheel onjuist, omdat ze geïnspireerd zijn door de Noorse keuken, maar in hun gerechten zal je al snel de Franse en Mediterraanse stijl terug zien.

Fjord Eat & Drink is gelegen aan het Plein 1940 tegenover het Maritiem Museum. Ze hebben een zeer uitgebreide menukaart. Je kunt kiezen voor een verrassingsmenu (3, 4 of 5-gangen menu). Dit is alleen mogelijk om per tafel te bestellen. Wij gingen voor à la carte, zodat we van alles een beetje konden proeven. Mocht je echt geen vis lusten (who doesn’t like seafood?!), dan hebben ze ook andere opties, zoals de lamscarré of Black Angus steak. Deze worden gerijpt midden in het restaurant in zo’n rijpingskast. Waar wij zaten, had je direct zicht op de rijpingskast. Of we daar zo blij mee waren haha. Er hangen in principe grote stukken (rauw) vlees in de kast.
 
fjord-rotterdam
 
Anyways, we begonnen met de fruits de mer als voorgerecht. De plateau was zeer goed gevuld met oesters (Zeeuwse Creuses en Gillardeau), mosselen, garnalen, vongole, gegrilde gamba’s, Hollandse garnalen, sashimi en kreeft. Bij de fruits de mer krijg je drie sausjes erbij: mayonaise/cocktailsaus, vinaigrette en sojasaus voor de sashimi. Dit was zo lekker. Alles smaakte ongelooflijk vers!
 
Als hoofdgerecht hadden we onder andere de (maaltijd) bouillabaise. Deze was gevuld met verschillende schaal- en schelpdieren en verse vis. De smaak was goed, alleen vond ik de room in de soep iets te sterk. Dit maakte de soep vrij machtig.
 
fjord-rotterdam
 
fjord-rotterdam
 
Verder hadden we ook nog gebakken kreeft in witte wijn. Aan de foto kan je zien dat we honger hadden en ik dus snel een foto moest maken. Dit is denk ik the worst angle die je kan fotograferen van een kreeft waar de focus op de groene massa ligt haha!


fjord-rotterdam5
 
Ten slotte namen we de gebakken tarbot, gegrilde sardientjes en de gebakken kabeljauw met Hollandse garnalen. We hebben heerlijk ons buikje vol gegeten! Ik kan Fjord wel aanbevelen, zeker omdat je er vers, maar betaalbaar seafood kan eten. Hier kom ik zeker terug!

Fjord Eat & Drink

Blaak 776
3011 TA
010 – 213 66 09
Fjord Eat & Drink

Openingstijden:
ma t/m vr: 12:00 – 22:00
za en zo: 17:00 – 22:00

0 comments on “Fjord Eat & Drink, Rotterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.