Bertmans Rotterdam

Bertmans: Gezond Ontbijten in Rotterdam

Bertmans in Rotterdam Noord is een leuke plek waar je verantwoord en gezond kan ontbijten, brunchen of lunchen. Het is opgericht door dezelfde eigenaren als van de tapasrestaurant Destino, dat er naast zit. Ik had al veel goeds gehoord over dit ontbijt- en lunchtent, maar ik was er nog nooit geweest. Hoog tijd dus om er naartoe te gaan!

Bij binnenkomst zie je al gauw dat het superleuk is ingericht door de industriële maar moderne en groene uitstraling. Op de kaart staan allemaal biologische, vegan en/of glutenvrije gerechten. Verwacht hier dus geen dik belegde broodjes, croissantjes, American pancakes of Eggs benedict. Maar wees niet getreurd, er staan voldoende andere lekkere gerechten en drankjes op de kaart. Zo kun je bij Bertmans terecht voor cold pressed sapjes, smoothies, gembershotjes en koffie.

bertmans-rotterdam

De gerechten die op de ontbijt en brunch menukaart staan zijn origineel, zoals de havermout parfait met kokosyoghurt, boekweitpannenkoekjes en groenten patties van quinoa. Ik nam de boekweitpannenkoeken met blauwe bessen, banaan, munt, maple syrup en cashewroom. Dit was erg lekker, vooral de cashewroom maakt het gerecht helemaal af!

bertmans-rotterdam

Als je geen keuze kunt maken, kun je de brunchplatter nemen. Deze bestaat uit toast met avocado en een gepocheerd eitje, kokos yoghurt, een boekweitpannenkoekje en een zadencracker met hummus. Op de toast met avocado hebben ze een gember en lente-ui dressing eroverheen gedaan (wat je meestal eet bij Chinese style gepocheerde kip haha). Ik had niet gedacht dat het zo’n goede combi zou zijn. Dit gaat ik zeker ook een keer maken!

Bertmans

Zaagmolenkade 15
3035 KA Rotterdam
010 – 844 88 60
Bertmans

Openingstijden:
ma t/m vr: 08:45 – 22:00
za – zo: 09:30 – 17:30

2 comments on “Bertmans: Gezond Ontbijten in Rotterdam

  1. Pingback: 5 x Ontbijten in Rotterdam - Elisa Tjan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.