ozlata-split

Split hotspots

Wanneer je uit eten gaat in Split, kan je er vanuit gaan dat de gerechten bereid worden met verse en local ingrediënten. De ingrediënten komen van plaatselijke boeren en vissers en worden daarna in het restaurant bereid. In Split zul je vooral veel visrestaurants tegenkomen, omdat Split de grootste kustplaats is in Dalmatië.
 
De foodspots die ik heb bezocht liggen allemaal in de Old Town (de oude stad van Split) en liggen dus redelijk dicht bij elkaar. De prijzen in Split kun je een beetje vergelijken met de prijzen in Nederland. Waar je moet zijn voor authentieke Kroatische gerechten? Hier zijn mijn tips!

Konoba & bar Makarun

Makarun zit een beetje verborgen in de oude binnenstad. Wanneer je naar binnenloopt, kom je in een sfeervolle binnentuin terecht waar je plaats kunt nemen. Makarun gebruikt alleen verse, biologische en lokale ingredienten voor hun gerechten. Dit geloof ik ook wel, aangezien veel van hun gerechten op de kaart niet beschikbaar waren haha. Wij gingen uiteindelijk voor de vis en papillotte en de garnalen risotto. Het eten was goed, niet super, maar gewoon goed.
 
konoba-bar-makarun
 
Adres: Marulićeva 3
Openingstijden: 08:00-23:00

LUKA ice cream & cakes

Vermijd de ijssalons op de Riva boulevard en ga naar LUKA! Deze ijssalon bevond op slechts 3 min loopafstand van onze bed & breakfast. Ze hebben niet heel veel smaken, maar wel hele aparte, unieke smaken zoals mojito, lavendel, vijgen en vanille rozemarijn. Alle ingredienten zijn natuurlijk en zonder kunstmatige toevoegingen. Naast ijsjes verkopen ze, zoals de naam al zegt, ook cakes.
 
luka-icecream-split
 
Adres: Petra Svačića 2
Openingstijden: 09:00-01:00, zondag 10:00-01:00

Bobis

Bobis is een keten in Split dat authentieke Kroatische broodjes, gebakjes verkoopt. Ze hebben verschillende broodjes zoals bladerdeeg broodjes, sandwiches en vlees- en kaas pasteitjes. Wij haalden hier de broodjes voor onze hike naar de Mosor berg. Eén broodje was gewoon zo lekker, dat we het al op hadden gegeten voordat we aan onze hike waren begonnen haha (oops!).
 
Openingstijden: 07:00-22:00

Villa Spiza

Ben je op zoek naar typisch Dalmatische, huisgemaakte eten? Dan kan ik je Villa Spiza wel aanbevelen. Dit eettentje zit in een zijstraatje van Split en je loopt er gemakkelijk voorbij. Ze hebben zeer weinig zitplaatsen (14-16 plaatsen). Wij hadden geluk dat wij vroeg aankwamen en dat er buiten nog plek was. Toen wij waren uitgegeten, stond er al een rij te wachten. Aangezien wij buiten zaten, staarden iedereen die langs liep of stond te wachten naar ons eten…
 
villa-spiza-split
 
Wij namen als voorgerecht garnalen en voor hoofd hadden we risotto met zeevruchten en gegrilde octopus. Het eten smaakte erg goed! Villa Spiza is een echte aanrader en helemaal niet duur. Zelfs als je moet wachten, is het wel het wachten waard!

Adres: Kružićeva 3
Openingstijden: 09:00-24:00 (gesloten op zondag)

O’Zlata

In het hart van ‘t Paleis van Diocletianus, zit het restaurant O’Zlata verstopt. Dit restaurant werd door onze gastheer van de B&B aangeraden en zit op één van de mooiste locaties binnen het oude paleis. Alleen voor de locatie is dit restaurant een bezoekje waard! We hadden als hoofdgerecht tournedos en gegrilde zeebaars. Het eten duurde wat langer, maar werd goed opgelost door de ober met broodjes :p. Wij hebben er lekker gegeten!
 
ozlata
Bron: O’Zlata
 
ozlata-split
 
ozlata-split
 
Adres: Majstora Jurja 8
Openingstijden: 09:00-24:00

0 comments on “Split hotspots

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.