rijstnoedels

Gebakken rijstnoedels met char siu

Vandaag deel ik een recept met jullie dat makkelijk en snel te bereiden is: gebakken rijstnoedels! Doordeweeks maak ik vaak dit gerecht klaar omdat het gezond, lekker en snel is. Rijstnoedels hoeft je slechts 2 a 3 minuten te koken en ik gebruikte zilvervlies rijstnoedels, wat het extra gezond maakt.

Ik ben grote fan van noodles. Eiermie, udon, ramen, vermicelli, glasnoedels, I love them all! Ook houd ik van eenpansgerechten, minder gedoe en minder afwas. By the way, ik merk pas nadat ik de foto’s had gemaakt dat het lijkt alsof er geen noedels in zitten haha. Ik moet nog veel oefenen met het maken van food foto’s. Anyways, let’s get to the recipe.

Ingrediënten (voor 2 personen)

150 gram (zilvervlies) rijstnoedels (ik gebruikte die van Fair Trade)
150 gram char siu (zelfgemaakt of gekocht), in stukjes gesneden
200 gram tauge
2 stengels bosui
1 ui of sjalot, fijngesneden
1 el sojasaus
1 el donkere sojasaus
halve el sesamolie
rode peper (optioneel)
fijngehakte pinda’s (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijstnoedels volgens gebruiksaanwijzing.
  2. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit hierin de ui en bosui.
  3. Voeg de char siu toe en bak het voor een paar minuten.
  4. Voeg de tauge toe en roerbak het totdat ze net gaar zijn.
  5. Voeg de rijstnoedels toe en breng op smaak met wat sojasaus, donkere sojasaus en sesamolie. Schep regelmatig om.
  6. Sprenkel naar smaak nog wat rode pepertjes en fijngehakte pinda’s over de rijstnoedels.

Eet smakelijk!

gebakken-rijstnoedels

0 comments on “Gebakken rijstnoedels met char siu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.