hinoki-rotterdam

Hotspot: Hinoki Noodle Soup, Rotterdam

Eindelijk een echte ramen tent in Rotterdam! Hinoki is een paar maanden geleden geopend en is gelegen vlakbij de Markthal. Hier kun je echte, authentieke Japanse ramen noodles eten.

hinoki-rotterdam
 
Hinoki is geïnspireerd door de noodlebar Takumi in Düsseldorf. De eigenaren van Takumi hebben Hinoki ook een handje geholpen bij het opzetten van de ramen tent. De inrichting van Hinoki is verder simpel en eenvoudig. Verwacht hier geen fancy zitplaatsen.
 
Op de kaart staan drie soorten bouillon waaruit je kunt kiezen: shio, shoyu en miso. Shio is een bouillon van zout, shoyu van sojasaus en miso is een bouillon gebaseerd op gefermenteerde sojabonenpasta. Naast de noodles, hebben ze nog verschillende kleine en bijgerechten zoals teriyaki kip, karaage (gefrituurde kip), gyoza en takoyaki.
 
hinoki-rotterdam
 
Ik nam de miso ramen met cha siu, bamboescheuten, taugé en een zachtgekookt ei. De noodles waren perfect gekookt, lekker chewy (al dente op z’n Italiaans :p). De soep was erg smaakvol, maar ik vond het net iets te zout. Verder wel erg lekker.
 
hinoki-rotterdam
 
Als bijgerecht namen we nog de karaage, de gefrituurde kip met mayonaise. Dit is één van mijn favoriete bijgerechten bij een ramen tent!
 
hinoki-rotterdam
 
Hinoki is een echte aanrader, als je op zoek bent naar een goede ramen tent in Rotterdam. Een kom noodles kost hier ongeveer 12,5 euro. Een redelijke prijs voor wat je krijgt! Het is verder geen plek waar je lang blijft zitten, maar het is vooral zeer geschikt als je even snel iets wilt eten voor lunch of diner.

Hinoki

Keizerstraat 52, Rotterdam
Openingstijden: dinsdag – zondag (12:00 – 21:30)
Website: Hinoki

0 comments on “Hotspot: Hinoki Noodle Soup, Rotterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.