oldtown

Praag Citytrip

Twee weken geleden was ik 3 dagen in Praag. Praag is zo’n stad waar je gemakkelijk uren rond kan dwalen. Er is zoveel moois te zien. Van de beroemde Karelsbrug over de Moldau tot aan de Praagse burcht op de heuvel van Hradčany. De stad zit vol met historische bouwwerken. Het is dan ook niet gek dat het historische centrum van Praag onder het werelderfgoed van UNESCO valt.
 
Praag is slechts anderhalf uur vliegen vanuit Schiphol. Het is zeker aan te raden als je er nog nooit bent geweest. De stad heeft een eigen cultuur en een lange geschiedenis, het is rijk aan prachtige bezienswaardigheden en het eten is er redelijk goedkoop. Hieronder vind je mijn lijst met 7 dingen die je “moet” doen, zien of eten in Praag.

Segway tour door Praag

segway2
 
Een must do in Praag is een tour doen op de segway. Het is een leuke manier om de stad te verkennen. Weer eens iets anders dan een fiets of bus tour. Geen van ons allen had ooit op een segway gereden, wat het extra leuk maakte natuurlijk! We kregen eerst uitleg over het toestel en mochten even oefenen op de segway. We hadden het redelijk snel onder de knie, dus onze tour kon beginnen!
 
We konden zelf kiezen waar we heen wilden, bijv. naar het stadscentrum om de bezienswaardigheden te zien of ergens waar we ruimte hadden om op de segway te rijden met een prachtig uitzicht over Praag. We kozen voor de tweede. We reden vanaf het hotel InterContinental over de Moldau (Vltava) naar het Letna park (Letenské Sady).
 
praag-uitzicht
 

Boven op de heuvel hadden we een mooi uitzicht over Praag. We kregen uitleg van de tourguide over de geschiedenis van Praag. Veel heb ik niet meegekregen, want ik was druk bezig met foto’s maken (toerist!). Na een rondje te hebben gereden door het park, reden wij weer terug naar beneden richting de stad. Al met al, het was een leuke ervaring en het is helemaal niet moeilijk om de segway te besturen. In het begin misschien een beetje onwennig, maar je vind snel je balans!
 
Prague Segway Tours
Adres: Parizska 30

Lunchen bij Café Louvre

Café Louvre is een ouderwets café met een Parijse stijl. We zochten vooraf een restaurant/café waar we terecht konden voor klassieke Tsjechische gerechten en deze werd door velen online aangeraden. Café Louvre staat ook vooral bekend om hun zelfgemaakte gebakjes, strudels en cakes. We aten best vroeg, dus veel honger hadden we niet.
 
clubsandwich
 
cafe-louvre 


cafe-louvre
 
Een bekend Tsjechische specialiteit is de Svíčková na smetaně. Dit is een gerecht met rundvlees, room, cranberrysaus en (brood)dumplings. We hadden daarnaast ook schnitzel, club sandwich en avocado salade genomen. Het eten was lekker, maar de huisgemaakte ice tea is niet aan te raden, haha!

Bewonder the Dancing House

dancinghouse
 
De Dancing House is een van de meest opvallende gebouwen in Praag door de aparte vorm. Het gebouw vind je aan de Moldau rivier. Oorspronkelijk heette het gebouw Ginger en Fred, genoemd naar de beroemde danskoppels Ginger Rogers en Fred Astaire.

Trdelník eten

trdelnik
 
trdelnik 
Trdelnik is een zoete, traditionele lekkernij die je gegarandeerd bijna overal wel kunt vinden in Praag. Het is een rolletje brooddeeg dat vers wordt bereid. Het deeg wordt om een stok gewikkeld en daarna geroosterd. Vervolgens worden ze gerold in kaneelsuiker. Je kunt verder als topping noten, vanille of nutella kiezen, en eventueel met een bolletje ijs erbij!
 
Ik moet zeggen dat de kurtoskalacs in Boedapest toch iets lekkerder zijn! Maar deze trdelniks zijn te proberen waard!

Bezoek het Oude Stadsplein (Old Town)

Het Oude Stadsplein is omringd door vele mooie huizen en gebouwen. Het zit altijd vol met locals en toeristen. De astronomische klok is ook een toeristische attractie op het Oude Stadsplein. Als je rond een uurwisseling daar toevallig bent, dan kan je een kijkje nemen naar de klok, en anders zou ik er niet op wachten haha, want het stelde niet veel voor!
 
oldtown
 
oldtown
 
Voor een mooi uitzicht over het plein en de oude stad kun je naar het oude stadstoren gaan. De toren is bijna 70 meter hoog en met de Praag kaart heb je gratis entree.

Pork knuckle eten

porkknuckle
 
Vele restaurants in Praag serveren dit gerecht, de roasted pork knuckle. Geen idee hoe het in het Nederlands heet. Deze was erg lekker! Aan de buitenkant een harde korst, maar het vlees was ontzettend mals. Good stuff! Wel zou ik je aanraden om één pork knuckle te delen, tenzij je een echte carnivoor bent!

Lopen over de Karelsbrug

Last but not least, when in Prague, moet je gewoon over de Karelsbrug (Karlův most) hebben gelopen. Het is een van de meest beroemde bruggen ter wereld! De brug verbindt de Oude Stad met Malá Strana. Het is ruim 500 meter lang en 10 meter breed. De brug is bovendien alleen toegankelijk voor voetgangers.
 
karelsbrug
 
karelsbrug
 
praag
 
praag
 
We liepen richting Malá Strana om daar te dineren. De zon ging net onder, dus we hadden een prachtig uitzicht! Hoe het ook heeft kunnen gebeuren, wij zijn uiteindelijk niet over de Karelsbrug gegaan haha, wel over een aantal andere, minder bekende bruggen in Praag…
 
Dit was dus mijn Praag tripje. Het was zeer geslaagd, ondanks dat we veel dingen niet hebben gezien, onder andere de Praagse Burcht, Sint-Vituskathedraal en het Nationaal Museum, whoops!
 
Een aantal foto’s uit deze blogpost zijn gemaakt door mijn fotografische vrienden!

1 comment on “Praag Citytrip

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.