espresso-embassy

Koffiespots in Boedapest

Het is alweer twee weken geleden dat ik teruggekomen ben uit Boedapest. Desalniettemin wil ik nog een aantal koffiespots met jullie delen die ik heb bezocht tijdens mijn stedentrip. Als je op zoek bent naar goede koffie in Boedapest, dan hoef je niet ver te zoeken! Boedapest zit vol met koffiezaakjes waar je lekkere koffie kan drinken (naast de traditionele koffiehuizen waar Hongarije bekend om staat). Ik houd wel van goede koffie. Daarom heb ik met plezier de koffietentjes bezocht.

Goede koffie hoeft niet duur te zijn. Waar je in Nederland al gauw 3,50/4 EUR betaalt voor een flat white, betaal je in Boedapest gemiddeld 750 HUF (2,4 EUR) voor. Dit zijn de 3 koffiezaakjes die ik heb bezocht in Boedapest.

Fekete

fekete-boedapest
 
fekete-boedapest
 
fekete-boedapest
 
Bij Fekete kun je terecht voor een heerlijke kop koffie. Fekete zat letterlijk om de hoek van het hotel waar ik verbleef. Het zit een beetje verstopt in een zijstraatje. Niet alleen kun je hier een goede kop koffie drinken, je kunt er ook terecht voor ontbijt en lunch. Er is niet veel plek binnen om te zitten, maar ze hebben een hele leuke, sfeervolle binnenplaats waar je je koffie kan opdrinken. Fekete is naar mijn mening vooral geschikt voor koffie-to-go, ontbijt of een simpele lunch.
 
Adres: Hungary Múzeum krt 5, 1053

Espresso Embassy

Espresso Embassy is volgens velen dé plek waar ze de beste koffie in Boedapest serveren. Zonder twijfel kan ik zeggen dat ik hier de lekkerste flat white dronk! Espresso Embassy gebruikt bonen van een lokale koffie branderij (Casino Mocca). Naast koffie, kun je hier ook terecht voor diverse cakes en broodjes. De bananencake die ik erbij had genomen was ook erg lekker, niet te zoet. Espresso Embassy is zeker een aanrader voor als je in Boedapest bent. Het zit midden in het centrum van Pest. Ideaal voor als je een lange dag rond hebt gelopen in Boedapest, maar ook als je gewoon ergens rustig wilt werken is deze plek ook zeer geschikt!
 
espresso-embassy
 
Adres: Arany János u. 15, 1051

Kontakt

kontakt-coffee
 
Nog een plek waar je goede koffie kan drinken is Kontakt. Kontakt is een kleine conceptstore en ook deze zit verstopt in een zijstraat. Je loopt er gemakkelijk voorbij. Naast koffie, hebben ze hier ook cold brew (green) ice tea. Nadeel is wel dat er erg weinig ruimte is om te zitten en het kan even duren voordat je koffie gemaakt is. Dus geen aanrader als je haast hebt!
 
kontakt-coffee2
 
Adres: Károly krt 22, 1052

0 comments on “Koffiespots in Boedapest

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.