bigfish-budapest

Boedapest hotspots

Als je denkt aan een typisch Hongaars gerecht, dan denk je al gauw aan goulash. Ik moet jullie helaas teleurstellen, ik heb geen goulash gegeten in Boedapest haha. Er is zoveel meer te eten in Boedapest dan goulash. Ik had vooraf een aantal restaurant tips opgezocht via TripAdvisor, Lonely Planet en andere blogs. Dit zijn de hotspots in Boedapest die ik jullie wel kan aanraden.

Hummus Bar

De Hummus Bar is een populaire lunchspot in Boedapest waar ze verse pita’s, falafels, hummus, salades en kebab serveren. Wij bestelden de Hummus Complete (een bord hummus met falafels, champignons, kikkererwten, tahini en pita broodjes) en de Sabich Pita (aubergine, hummus, ei, groenten opgerold in een pita broodje). De Hummus Complete was lekker, maar zo enorm vullend, waardoor we de sabich pita niet meer op kregen haha. De Hummus Bar heeft meerdere vestigingen in Boedapest op verschillende locaties.
 
hummusbar-budapest
 
hummusbar-budapest
 
Adres: Október 6. u. 19, 1051

The Bigfish Seafood Bistro

The Bigfish ligt aan de Andrassy Avenue (Andrassy ut), een gezellige boulevard vol met winkels, cafe’s en restaurants. The Bigfish is de eerste vis en zeevruchten bistro in Boedapest. De vis en zeevruchten worden dagelijks vers geleverd aan de bistro. Het leuke eraan is dat je zelf je vis uitkiest vanuit de koeling. Zo kan je zelf de hoeveelheid en de size van de vis bepalen. De keuze is groot en gevarieerd en je kan het zo goedkoop of duur maken als je wilt. Ze hebben fish en chips tot aan kreeft.
 
bigfish-budapest
 
bigfish-budapest
 
Wij namen de octopus carpaccio als voorgerecht en als hoofdgerecht, hadden we zeebaars, tijgergarnalen, octopus en patat. Het eten was zo lekker! De patat alleen al kan ik je aanraden haha. Een must try dus in Boedapest!
 
Adres: Andrássy út 44, 1061

The Box Donut

Mocht je zin hebben in iets zoets, dan kan je naar The Box Donut gaan, gelegen vlakbij het Nyugati station. Alle donuts zijn handgemaakt en ze gebruiken alleen de beste ingrediënten, zoals Callebaut chocolade. De donuts vallen vooral op door hun vierkante vorm. Er waren 32 verschillende smaken, dus het duurde even voordat ik een keuze had gemaakt. Uiteindelijk ging ik voor de Triple Choc en de Princess (chocolate sugar balls) donuts. Dit waren echt lekkere donuts met een sugar rush als gevolg. De donuts zijn 390 HUF (1,25 EUR) per stuk.
 
theboxdonut3
 
theboxdonut
 
Adres: Teréz krt. 62, 1066

Monk’s Bistrot

De Monk’s Bistrot zit gelegen in een zijstraatje van de Váci utca, dé winkelstraat van Boedapest, vergelijkbaar met de Kalverstraat in Amsterdam. De bistro is pas een jaar geopend. Ze hebben een open keuken, dus je kan zien hoe de chefs je eten bereiden. Wij zaten echter buiten op het terras, gezien het mooie weer. Wij gingen voor de fettuccine met garnalen en een beef wellington achtig iets, maar dan met varkensvlees :p. Het was erg lekker en de borden waren zo mooi opgemaakt! Je merkt gelijk dat de chefs de tijd ervoor hebben genomen om de borden mooi op te maken. Kortom, het eten was geweldig en de service was top!
 
monksbistrot
 
monksbistrot-budapest
 
Adres: Piarista köz 1, 1052

Kurtoskalacs (Cafe Molnar’s Kurtoskalacs)

Nog een plek voor de zoetekauwers! Cafe Molnar staat er bekend om, de kurtoskalacs (ook wel chimney cake/schoorsteen cake genoemd vanwege de vorm). Dit is een lokale zoete specialiteit bestrooid met bijv. kaneelsuiker, kokos, sesamzaadjes, fijngehakte walnoten en nog meer. Kurtoskalacs wordt voornamelijk verkocht bij festivals en markten, maar ook steeds meer bakkers verkopen het. Cafe Molnar maakt de kurtoskalacs ter plekke voor je klaar. Wij hadden er één met kaneelsuiker en één met fijngehakte amandelen.
 
molnar-budapest
 
molnar-budapest
 
Adres: Váci u. 31, 1052

Zeller Bistro

Tot slot moet je echt een keer naar Zeller Bistro gaan wanneer je in Boedapest bent. Zeller Bistro werd online al door veel mensen aangeraden. Ik had van tevoren gereserveerd. De bistro opent om 18:00 uur en om 17:45 uur stonden mensen al voor de deur te wachten (wij ook haha, anders hadden we niet geweten dat er al mensen stonden of course). Bij binnenkomst kregen we een welkomsdrankje, een zelfgemaakte lychee champagne. De gerechten bij Zeller zijn Hongaars en de ingrediënten die ze daarvoor gebruiken, komen van lokale boeren en leveranciers (so they say).
 
zeller-bistro
 
zellerbistro-budapest
 
Wij hadden de beef carpaccio en de gerookte eendeborst als voorgerecht. Normaal gesproken ben ik niet zo van de gerookte eend, maar deze smaakte erg goed! Ook hier werden de borden met zorg opgemaakt (bonus points for that!)
 
zeller-bistro
 
zellerbistro
 
Als hoofdgerecht namen we de zeebaars met risotto en steak met maispuree en broccoli. Dat laatste lijkt een vreemde combinatie maar ook dit smaakte erg lekker. Dit was veruit het beste wat we hebben gegeten in Boedapest. Je zou denken dat het eten hier prijzig is, maar het valt reuze mee. Voor twee voorgerechten en twee hoofdgerechten incl. een fles water, waren we ong. 42 EUR kwijt.
 
Adres: Izabella u. 38, 1077
 
Ga naar Boedapest Citytrip

7 comments on “Boedapest hotspots

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.