Pokebowl

Hotspot: Poké Bowl, Rotterdam

De eerste poké tent is geopend en wel in Rotterdam! Poké heeft niks met Pokemon te maken, maar het is een Hawaïaans gerecht met rauwe vis in blokjes gesneden met allerlei verschillende groente. Het is een echte aanrader voor mensen die van sushi houden (like me!). Ik volgde Poké Bowl al een tijdje op Facebook om te zien wanneer ze open gingen. Sinds vorige week zijn ze dan eindelijk geopend aan De Hoogstraat in Rotterdam.

pokebowl-rotterdam
 
Ik was dan ook best wel enthousiast om het te gaan testen. Bij Poké Bowl kun je zelf je “bowl” samenstellen. Je kiest eerst een basis: rijst, salade, allebei of je gaat voor een burrito. Daarnaast kies je je proteïne (zalm, tonijn, garnalen, surimi stick, kip of tofu). Vervolgens kies je 4 mix-ins (edamame, avocado, mais, mango, zeewier etc.) en 3 toppings (o.a. uitjes, sesamzaadjes). Je hebt ten slotte keuze uit 4 soorten dressings die je kan combineren. Mijn Poké Bowl bestond uit rijst, zalm, edamame, avocado, zeewier en Japanse rettich. Als saus raadde de medewerker de Poké dressing en Sriracha Mayo dressing aan en als topping nam ik masago, sesamzaadjes en gebakken uitjes. Nou, ik kan zeggen, mijn Poké Bowl was gevuld met allemaal goodies. Het smaakte echt top!

poke-rotterdam
 
Jammer alleen dat er binnen weinig plaats is om te zitten, maar gelukkig was het lekker weer, dus wij gingen buiten op het grasveld zitten bij de Markthal. Al met al, Poké Bowl is een aanrader! Je krijgt een goed gevulde Poké voor een redelijke prijs (8,50).

Poké Bowl

Hoogstraat 117B
Openingstijden: 11:00-20:00
http://www.pokebowl.nl/

poke-bowl

0 comments on “Hotspot: Poké Bowl, Rotterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.