Top 5 travel essentials

top 5 travel essentials

Afgelopen jaar heb ik veel reisjes mogen maken. Het heeft even geduurd voordat ik mijn eerste reis maak dit jaar, maar wanneer je dit leest, zit ik aan de andere kant van de wereld :D. Waar om precies te zijn? Volg mij op Instagram of Snapchat voor de laatste updates.

Wanneer ik op reis ga, zijn er een aantal travel essentials die ik altijd wel meeneem. Het maakt niet uit waar ik naartoe ga of wat voor een soort reis ik maak, er zijn spullen die ik gewoon niet mag vergeten om mee te nemen naast mijn paspoort en boarding pass. Dit zijn mijn travel essentials.

Koptelefoon of oordopjes

travel essentials head phones

Voor een lange vliegreis, is een koptelefoon of oordopjes van essentieel belang. Niet alleen om je eigen muziek te luisteren, maar ook voor de inflight entertainment. Ik gebruik liever mijn eigen oortjes of koptelefoon dan de oortjes die ze tijdens de vlucht uitdelen. Oortjes en een goede playlist en you’re good to go! Deze Beats kreeg ik erbij toen ik mijn macbook kocht.

Samsung NX3000

samsung nx3000

Sinds ik de Samsung NX3000 systeemcamera heb, neem ik deze altijd mee op vakantie. Het voordeel van een systeemcamera is dat ze kleiner en lichter zijn dan een spiegelreflex. Het fijne aan de NX3000 is dat het scherm kantelbaar is (handig voor selfies!) en door de wifi functie kan ik de foto’s op de camera rechtstreeks sturen naar mijn iPhone. Hiervoor hoef ik niet eerst de foto’s over te zetten op een computer. Super handig dus! Ik heb sinds kort ook een Joby Gorillapod aangeschaft. Deze neem ik nu ook mee voor op reis om scherpe foto’s te kunnen maken op niet vlakke ondergronden.

Xtra power

travel essentials powerbank

Onmisbaar op reis is een powerbank. Vooral wanneer je de hele dag buiten de deur of on the road bent, heb je niet echt de kans om je telefoon op te laden. Deze power bank met mijn naam erop gegraveerd heb ik cadeau gekregen en is van The Coop Idea.

Notebook

top travel essentials

Een notebook is handig als je op reis bent. Ik vind het fijn om dingen te noteren zoals een planning, naam of adres van een hotspot of gewoon om wat aantekeningen te maken. Daarnaast is het ook superfijn om nieuwe ideeën die ik heb op te schrijven. Met een notebook kan ik dus mijn creativiteit in kwijt!

Zonnebril

travel essentials sunglasses

Een zonnebril is een must have voor iedere vakantie; ook voor een vakantie in de herfst of winter. Ik had een keer mijn zonnebril thuis gelaten tijdens een trip in oktober, omdat ik dacht dat ik het toch niet nodig had. Gedurende de hele reis scheen de zon volop en uiteindelijk heb ik dus eentje op de markt gehaald voor 10 euro haha. Deze Ray-Ban aviator heb ik 10 jaar geleden in Kowloon City in Hong Kong gehaald en hij is nog steeds niet kapot of gestolen haha. Ik ben best wel heel erg zuinig op mijn spullen, as you can see :p.

Tags:

Elisa Tjan

Food & Travel blogger

Leave a Comment